۳۱ سوال که به شما کمک میکند بهتر خودتان را بشناسید!

آیا درک واضحی از اینکه چه کسی هستید، دارید؟ یا به بیان دیگر آیا با زوایای پیدا و پنهان وجودتان آشنا هستید؟ از نظر رشد ذهنی و جسمی، ما در نوجوانی و بزرگسالی با «یافتن خود» دست و پنجه نرم میکنیم. سپس بیشتر این سوالات را در میانسالی هم دوباره بررسی میکنیم. این امری طبیعی و ضروری است که به دنبال درک خودمان باشیم. برای اینکه خودمان را بپذیریم و احساس تعلق داشته باشیم، باید به خوبی بدانیم که واقعا چه کسی هستیم. خودشناسی عمیق و دقیق به ما کمک میکند تا رو به جلو در زندگی حرکت کنیم و به تجربیاتمان معنا ببخشیم. اگر خودمان را به خوبی بشناسیم دیگر احساس سردرگمی نخواهیم داشت.
چگونه بفهمیم که توجهی به خودمان نداریم؟
خیلی از افراد فکر میکنند که به خوبی خودشان را میشناسند و به وجود درونیشان توجه دارند، اما باید بگوییم که احتمالا در واقع اینطور نیست! از چه روشی باید بفهمیم که به خودمان توجهی نداریم و به نوعی باعث از دست رفتن هویت و شخصیتمان میشویم؟
✅ ما نیازهای دیگران را به نیازهای خودمان ترجیح میدهیم. وقتی روی خواستهها و دغدغههای دیگران تمرکز میکنیم و خودمان را نادیده میگیریم، نه میتوانیم به شناخت خوبی از خودمان برسیم و نه میتوانیم نیازهایمان را بشناسیم و برایشان ارزش قائل شویم. ما خودمان را و آنچه را که نیاز داریم به حداقل میرسانیم.
✅ ارتباط ما با افکار و احساساتمان قطع شده است. ما معمولا آنقدر خودمان را سرگرم غذا، وسایل الکترونیکی، فضای اجتماعی، کنسولهای بازی و … میکنیم که اطلاعات مهمی در مورد اینکه چه کسی هستیم را از دست میدهیم… وقتی حتی ذرهای ناراحت میشویم، قصد داریم بلافاصله خودمان را با تلفن همراه، غذا خوردن، بازی کردن و … سرگرم کنیم. تا به حال به این مسئله توجه کرده بودید؟ این کارها ما را از شناخت خودمان باز میدارند، چون که به خودمان اجازه نمیدهیم کنجکاو باشیم و از خودمان بپرسیم که واقعا چه احساسی داریم.

✅ ما تغییرات زیادی را در زندگی و نقش هایمان تجربه میکنیم. این به چه معناست؟ خانوادهی سه نفرهای را در نظر بگیرید که مادر خانواده بر اثر تصادف رانندگی جان خود را از دست میدهد. در پی این اتفاق، نقش پدر خانواده به کلی تغییر پیدا میکند. او از این به بعد باید سعی کند که جای خالی مادر را برای فرزندش پر کند و بخشی از کارهای خانه را هم انجام دهد. تجربههایی مثل طلاق، بازنشستگی، از دست دادن شغل، مرگ یکی از عزیزان، یا سایر رویدادهای آسیبزا هم میتوانند باعث از دست رفتن احساس شناخت از خود شوند؛ به ویژه بخشهایی که مرتبط با نقشهای سابقمان بودند.
✅ اکثر مردم دنیا مورد انتقاد یا تمسخر قرار گرفتهاند. گاهی اوقات شما را عجیب، بد، زشت، احمق، بی دست و پا، بیلیاقت و … خطاب کردهاند. شاید در کودکی عاشق بازی شطرنج بودهاید، اما به شما گفته شده که رفتن به باشگاه شطرنج خوب نیست و به جای شطرنج به فکر یک ورزش دیگر باش!!! بسیاری از افراد در دنیا، در مورد شرایط محیط کار خود میگویند: «به ما گفته میشود که اگر میخواهیم در این شغل پیشرفت کنیم و به مراتب بالا برسیم باید در یک چارچوب قرار بگیریم. بنابراین برای از دست ندادن شغل و درآمد، سعی میکنیم چیزی باشیم که در واقع نیستیم. پس از سالها انجام این کار، ما هویت واقعی خود را از دست میدهیم.»
این تنها بخشی از نشانهها و ترفندهایی بود که میتوانیم به وسیلهی آنها متوجه شویم که آیا توجهی به خودمان داریم یا نه! همانطور که تا اینجا تاکید شد، خودشناسی مسئلهی بسیار مهمی است. به همین خاطر در ادامهی مطلب قصد داریم ۳۱ سوال را با شما به اشتراک بگذاریم. این سوالات را از خودتان بپرسید، چرا که به شما کمک می کنند شناخت بهتری از شخصیتتان داشته باشید.

۱. نقاط قوت من چیست؟
۲. اهداف کوتاه مدت من چیست؟
۳. اهداف بلند مدت من کدام است؟
۴. چه کسی اهمیت بیشتری برای من دارد؟
۵. پشتیبانهای من چه کسانی هستند؟
۶. از چه چیز یا چیزهایی خجالت میکشم؟
۷. دوست دارم برای تفریح چه کار کنم؟
۸. به چه فعالیتهای جدیدی علاقه دارم یا میخواهم آنها را امتحان کنم؟
۹. نگران چه چیزهایی هستم؟
۱۰. ارزشهای من چیست؟
۱۱. من به چه چیز یا چیزهایی اعتقاد دارم؟ (سیاست، مذهب، مسائل اجتماعی را در نظر بگیرید.)
۱۲. اگر من میتوانستم فقط یک آرزو داشته باشم، آن آرزو این میبود: ……
۱۳. کجا احساس امنیت بیشتری میکنم؟
۱۴. چه چیزی یا چه کسی به من آرامش میدهد؟
۱۵. اگر نمیترسیدم، این کار را میکردم: …….

۱۶. پر افتخارترین و بزرگترین دستاورد من چیست؟
۱۷. بزرگترین شکست من چیست؟
۱۸. آیا من یک شب زندهدار هستم یا یک فرد سحرخیز؟
۱۹. چگونه میتوانم زندگی خود را طوری تنظیم کنم که با این بخش از طبیعتم سازگاری بیشتری داشته باشد؟
۲۰. من در مورد شغلم چه چیزی را دوست دارم؟ چه چیزی را دوست ندارم؟
۲۱. منتقد درونی من به من چه میگوید؟
۲۲. برای مراقبت از خودم چه کار کنم؟
۲۳. آیا من درونگرا هستم یا برونگرا؟
۲۴. آیا از بودن در کنار دیگران لذت میبرم یا تنها بودن من را پرانرژی میکند؟
۲۵. شادترین خاطره من چیست؟
۲۶. رویاهایم به من چه میگویند؟
۲۷. کتاب مورد علاقه من چیست؟ فیلم و سریال مورد علاقهام چطور؟
۲۸. بیشتر دوست دارم چه موسیقیای گوش بدهم؟ سینما؟ باند؟
۲۹. غذا، رنگ و حیوان مورد علاقهام چیست؟
۳۰. به چه علت شکرگزاری میکنم؟
۳۱. وقتی احساس ناراحتی میکنم دوست دارم …….
سوالات زیادی در اینجا مطرح شد. پیشنهاد میکنیم که هر روز فقط به یک یا دو تا از سوالها پاسخ دهید تا بتوانید آنها را عمیقا بررسی کنید. این یک مسابقه نیست، بلکه مسیر کشف مجدد خودمان است. خودشناسی یک فرآیند است و به فکر کردن، صحبت کردن، نوشتن، تلاش کردن و انجام دادن نیاز دارد.
برشی جذاب از کتاب صوتی «قدرت ضمیر ناخوداگاه» را بشنویم:
برای دانلود کتاب تاثیرگذار و جادویی «قدرت ضمیر ناخوداگاه» از «جوزف مورفی» روی تصویر زیر کلیک کنید:
دیدگاهها 0