چگونه با رنج و سختیهای زندگی کنار بیاییم؟
زندگی همهی انسانها پر از فراز و نشیب است. هیچکس را پیدا نمیکنید که بگوید تا به حال در زندگیاش رنج و سختی را تجربه نکرده است.
همهی انسانها در روزهایی سرشار از حس شادی و امید هستند و در روزهایی دیگر آنقدر ناراحت و غمگین هستند که حتی دل و دماغ انجام دادن کارهای روزمرهشان را هم ندارند.
زندگی چرخهای بیپایان از ناامیدیها و به دست آوردنهاست.
ممکن است در ذهنمان تصور کنیم که بعد از هر شکست و زمین خوردنی میتوانیم دستمان را روی زمین بگذاریم و از جایمان بلند شویم، اما همیشه این طور نیست!
واقعیت چیز دیگری است. گاهی اوقات قرار گرفتن در موقعیتی که هیچ کنترلی روی آن نداریم واقعا سخت و آزاردهنده است.
بعضی وقتها ممکن است بر سر دوراهی قرار بگیریم و مجبور شویم تصمیمهای سختی بگیریم.
صرف نظر از مسائل سختی که ممکن است با آن روبرو شویم، زمانی که باید با این رنجها و سختیها کنار بیاییم، از جا بلند شدن و رو به جلو حرکت کردن بیشترین اهمیت را دارند.
بلد بودن راهکارهایی که به ما کمک میکنند از یک موقعیت سخت عبور کنیم، بسیار مفید و مهم است، به همین خاطر قصد داریم در این مطلب ۵ روش مقابله با رنجها و سختیها را ارائه کنیم.
—————————————————————
۱. به لحظههای تلخ و سخت زندگیتان فکر کنید.
شاید در نگاه اول این پیشنهاد، بد به نظر برسد اما در واقع هدف مهمی را دنبال میکند. ممکن است وقتی به غمها و سختیهای گذشتهتان فکر کنید، احساس افسردگی سراغتان بیاید اما هدفی که پشت فکر کردن به سختیهای گذشتهی زندگی وجود دارد، این نیست که شما را غمگین و سرخورده کند، بلکه برای این است تا به خودتان ثابت شود که توانستید از آنها عبور کنید.
ما بیشتر وقتها میترسیم که دوران سختی ما را از پا در بیاورد اما وقتی به سختیهای بیشماری که پشت سر گذاشتهایم فکر کنیم، متوجه میشویم که قویتر از چیزی هستیم که احساس میکنیم. قطعا این جملهی معروف را شنیدهاید: «این نیز بگذرد…»
پس با فکر کردن به تلخیهایی که در گذشته پشت سر گذاشتهاید، تحمل سختیها را برای خودمان سادهتر میکنید.
۲. در مورد احساسات خود بنویسید یا صحبت کنید.
تنهایی تحمل بعضی از رنجها و شکستها خیلی سخت است، مثل از دست دادن عزیزان، از دست دادن کار، به هم خوردن رابطهی عاطفی و … وقتی این احساسات را با فردی در میان بگذارید یا آنها را بنویسید، راحتتر میتوانید آن را تحمل کنید. نحوهی به اشتراک گذاشتن احساساتتان اهمیت چندانی ندارد.
مهم نیست که میخواهید در مورد احساس خود صحبت کنید، آواز بخوانید و یا دربارهی آن بنویسید.
تنها چیزی که اهمیت ویژهای دارد این است که بار سنگین تحمل سختی و شکست را از روی شانههایتان بردارید.
—————————————————————
۳. خودتان را از موقعیت جدا کنید.
زمانی که وسط یک بحث و جدل داغ با خانواده، دوستان، همکاران و … هستید، به هیچوجه نمیتوانید تصمیم منطقی بگیرید.
حتما شنیدهاید که میگویند فرار از مشکلات هیچ کمکی به شما نمیکند. این جمله تا حدی درست است، اما به این معنی نیست که آن قدر خودتان را در موقعیتی غوطهور کنید که حتی توانایی فکر کردن و تصمیم گرفتنتان را از دست بدهید.
برای اینکه بتوانید تصمیم درستی بگیرید، باید خودتان را کمی از آن موقعیت پرتنش جدا کنید و با ذهنی آرام به مسئله نگاه کنید.
—————————————————————
۴. به خود یادآوری کنید که تنها نیستید.
تصور اینکه در زمان تلخیها و مشکلات در تنهایی مطلق هستید، بسیار ناراحتکننده و سخت است. شما باید دائما به خودتان یادآوری کنید که در این دنیا کسی یا کسانی وجود دارند که شما را دوست دارند.
صرف نظر از اینکه به چه کسی یا چه چیزی وابسته هستید، باید به خاطر داشته باشید که تنها نیستید. شما در زندگی افرادی را دارید که به شما اهمیت میدهند.
حتی شاید فقط یک نفر را داشته باشید. همین یک نفر هم کافی است تا مطمئن شوید هرگز تنها نخواهید بود. وقتی اطمینان داشته باشید که کسانی نگران حال شما هستند، باعث میشود که با دلگرمی بیشتری سختیها را تحمل کنید.
۵. مسائل را بپذیرید و قوی باشید.
شما باید با آنچه اتفاق افتاده است کنار بیایید، به خاطر اینکه زندگی مجموعهای از پستی و بلندیهاست. هرگز سعی نکنید اتفاقات را انکار کنید. یکی از مهمترین نکاتی که به شما کمک میکند سختیها را تحمل کنید و از آنها عبور کنید، پذیرش آنهاست.
شما اول باید مشکلات را بپذیرید و بعد برای آنها راه حل پیدا کنید. بعد از این، شما یک تجربهی جدید دارید که باید به کتاب زندگیتان اضافهاش کنید.
با داشتن این تجربه، دفعه بعد به راحتی با سختیها مشکلات زمین نخواهید خورد.
—————————————————————
کلام پایانی
زندگی ادامه خواهد داشت، زمان هرگز منتظر ما نمیایستد. این انتخاب ماست که در سختیها و مشکلات غرق شویم یا آنها را تحمل کنیم و پشت سر بگذاریم.
وقت خودتان را با فکر کردن به اینکه
«اگر این اتفاق میافتاد…»
«کاش این اتفاق افتاده بود…»
«اگر جوابش را داده بودم…»
«کاش نگفته بودم…» و … تلف نکنید. اتفاقاتی که افتاده را چه تلخ و چه شیرین بپذیرید و با صبر و شکیبایی آنها را تحمل کنید و پشت سر بگذارید.
—————————————————————
برشی از کتاب صوتی «انسان در جستجوی معنا» را بشنویم:
—————————————————————
برای دانلود کتاب «انسان در جستجوی معنا» روی تصویر زیر کلیک کنید:
دیدگاهها 0