۵ روش کاربردی برای فروش راحتتر و سریعتر محصولات
فروش، هنر مطابقت دادن مزایای محصول با نیازهای مشتریان است. اگر به دنبال فروش بهتر محصولات خود هستید، باید ارزش محصول یا خدمات خود را به مشتریان بالقوهتان نشان بدهید.
نظرات و پیشنهادات مشتریتان را بشنوید و با توجه به خواستهاش، بهترین گزینه را به او معرفی کنید. با این کار یک کار دو سر سود انجام دادهاید؛ چرا که هم محصولاتتان به فروش رفته و هم رضایت مشتریتان را جلب کردهاید.
سوال اصلی اینجاست که چطور باید محصولاتمان را بفروشیم؟
در این مقاله قصد داریم پنج ترفند کاربردی به همراه مثالهایی ملموس ارائه کنیم.
این تکنیکها به شما کمک میکند محصولات و یا خدماتتان را سریعتر و بهتر به فروش برسانید.
—————————————————————
۱. ویژگی محصولات خود را به خوبی بشناسید.
شاید در نگاه اول، این مسئله به نظر خندهدار بیاید. اما آیا تا به حال برای شما پیش آمده که وارد فروشگاهی شوید و قصد خرید کالایی را داشته باشید، ولی فروشنده خیلی با محصولاتش آشنایی نداشته باشد؟
مثلا فرض کنید که قصد دارید یک گوشی موبایل بخرید. خودتان قبلا با جستجو در اینترنت، پرسش از دوستان و روشهای دیگر به سه گزینه رسیدهاید.
نهایتا برای خرید موبایل به فروشگاه میروید و از فروشنده میخواهید که با توجه به تجربه و اطلاعاتش سه مدل مدنظر شما را با هم مقایسه کند تا بتوانید یکی از آنها را بخرید.
ولی او نمیتواند این کار را بکند، به خاطر اینکه آشنایی چندانی با موبایل ندارد. بازخورد شما چه خواهد بود؟ آیا از آن فروشگاه خرید میکنید یا به فروشگاههای دیگر هم سر میزنید؟
در بیشتر مواقع، افراد تصمیم میگیرند که از چنین فروشگاهی خرید نکنند؛ بنابراین اگر قصد دارید کالایی را بفروشید و یا خدماتی ارائه کنید، توجه داشته باشید که اطلاع داشتن از تمام ویژگیهای کالا یا خدمات نکتهی بسیار مهمی است. وقتی اطلاعات کامل و درستی داشته باشید، میتوانید مشتریان تان را راهنمایی کنید.
علاوه بر این سعی کنید سوالاتی را که ممکن است مشتری از شما بپرسد، در ذهنتان مجسم کنید و برای آنها جوابی آماده کنید.
۲. پیشنهاد خود را در یک جمله توضیح دهید.
همهی اطلاعاتتان را به صورت مفید و مختصر به مشتری ارائه کنید. پرحرفی فروشنده باعث آزار خریدار میشود.
با یک مثال بیشتر توضیح میدهیم. فرض کنید برای خرید یک کاپشن به فروشگاهی رفتهاید، یکی از فروشندگان از زمانی که وارد فروشگاه شدهاید، دائم همراه شما میآید و بدون اینکه شما سوالی بپرسید، مدام در مورد لباسهایشان توضیحات طولانی میدهد.
آیا در چنین شرایطی شما احساس راحتی میکنید؟ اغلب اوقات این موقعیت باعث معذب شدن خریداران میشود و در نهایت آنها تصمیم میگیرند بدون اینکه خریدی داشته باشند، از فروشگاه بیرون بروند و از جایی دیگر خرید کنند.
به عنوان یک فروشندهی موفق که قصد دارد فروش بیشتری داشته باشد، سعی کنید اطلاعاتتان را خلاصه کنید، چرا که این کار هم حس خوبی به مشتری میدهد و هم باعث میشود که او راحتتر انتخاب کند.
—————————————————————
۳. اطلاعات خود را به روز نگه دارید.
به روز بودن اطلاعات یکی از نکات بسیار مهمی است که فروشندگان باید به آن توجه داشته باشند. هر شغلی به مرور زمان پیشرفت میکند.
به طور مثال یک پزشک را در نظر بگیرید. شاید او پانزده سال پیش برای پیدا کردن عامل بیماری و درمان کردن آن مجبور به انجام عملهای سنگین بود، ولی امروز با یک آزمایش ساده میتواند عامل بیماری را کشف کند و برای درمان آن دست به کار شود.
یا مثلا لوازم و ابزارآلاتی که یک مکانیک ده سال پیش برای تعمیر ماشین یا موتور از آنها استفاده میکرد، با لوازم و تجهیزات امروز قابل مقایسه نیست.
فروش محصولات هم به همین شکل است. در این دوره با پیشرفت چشمگیر و سریع تکنولوژی، طی مدت کوتاهی ترفندها و استراتژیهای فروش دستخوش تغییر میشود، اگر میخواهید در کارتان موفق باشید، باید خودتان را به روز نگه دارید و با تغییراتی که در حوزهی کاریتان ایجاد میشود آشنایی داشته باشید.
برای این کار حتما به وبسایتهایی که ترفندهای جدید فروش را یاد میدهند، سر بزنید، با افراد صاحبنظر مشورت کنید، کتابهای مرتبط با کارتان بخوانید، پادکست گوش دهید و از تجربیات موفق دیگران استفاده کنید.
۴. کالاها یا خدمات خود را در وبسایتتان هم به فروش برسانید.
با صرف نظر از آنچه میفروشید، برای عقب نیفتادن از رقابت و بهبود عملکردتان، احتیاج به وب سایت دارید.
یک وب سایت که به صورت حرفهای طراحی شده است، این امکان را برای شما فراهم میکند تا محصول خود را به راحتی بفروشید.
علاوه بر این، وبسایت شما ویترینی از کالاها و یا خدمات شما است. همان قدر که ادارهی فروشگاه اهمیت دارد، مدیریت و توجه به فروشگاه آنلاین هم مهم است.
دو نکتهی بسیار مهمی که باید در خصوص طراحی وبسایت به آنها توجه داشته باشید:
- رابط کاربری وب سایت
- نمایش و عملکرد مناسب در تلفن همراه
وب سایت داشتن مزایای بسیار زیادی دارد، یکی از مزایای آن این است که تمام مردم از سراسر کشور میتوانند کالاهای شما را ببینند و سفارش دهند.
فرض کنید فروشگاه شما در پایتخت است. برای کسی که در غرب کشور زندگی میکند، خیلی سخت و یا حتی غیرممکن است که برای خرید یک پلیور بیش از ۵۰۰ کیلومتر را طی کند!
قطعا تصمیم میگیرد که از فروشگاهی در شهر خودش خرید کند، ولی اگر شما یک وبسایت داشته باشید، او به راحتی با شما آشنا میشود و خریدش را انجام میدهد.
—————————————————————
۵. از بازاریابی در رسانههای اجتماعی غافل نشوید.
اکثر مردم در شبکههای اجتماعی فعالیت دارند و این شبکهها جای خود را در زندگی همهی ما باز کردهاند. خیلی کم پیش میآید که ما یک روز به صفحات اجتماعیمان سر نزنیم.
وقتی نفوذ این برنامهها در زندگی مردم بالاست، باید از موقعیتها و فرصتهای بازاریابی در آنها استفاده کرد.
پیشتر گفته شد که داشتن یک وب سایت برای فروش کالا یا ارائهی خدمات، ضروری است و به نوعی ویترین آنلاین کار شما محسوب میشود.
از طرف دیگر، حضور در رسانههای اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا به روشی نزدیکتر و معتبرتر با خریداران خود ارتباط برقرار کنید. بازاریابی در رسانههای اجتماعی به شما کمک میکند تا ارزشهای اصلی مجموعهی خود را به نمایش بگذارید، با مشتریان جدید و قدیمی ارتباط داشته باشید، به شکایات و انتقادات رسیدگی کنید، پیشنهادات و نظرات مشتریان را بشنوید و در عین حال مشهورتر شوید.
البته باید توجه داشته باشید، کیفیت محتوایی که در این رسانهها به اشتراک میگذارید، باید مناسب و جذاب باشد.
سعی کنید برای تولید محتوا زمان و انرژی کافی صرف کنید تا بتوانید مطالبی منحصر به فرد و خاص در صفحات اجتماعیتان منتشر کنید.
—————————————————————
برشی جذاب از کتاب صوتی «شیوه گرگ» را بشنویم:
برای دانلود، روی تصویر زیر کلیک کنید:
دیدگاهها 0