40 درصد تخفیف برای همه محصولات با کد تخفیف: off40

چگونه با آسیب‌های دوره‌ی کودکی کنار بیاییم؟

اول از همه بگوییم که هیچ ترفند قطعی، نقشه‌ی راه دقیق و برنامه‌ی زمان‌بندی مشخصی وجود ندارد که به ما بگوید کی و چگونه می‌توانیم با آسیب‌های دوره‌یکودکی‌ کنار بیاییم. مسیر زندگی هر انسانی منحصر به فرد است و می‌تواند تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار بگیرد. از طرف دیگر درمان تروماهای زمان کودکی ممکن است به طور موقت زندگی شما را مختل کند. چرا که شخم زدن و جستجو در خاطرات دوره‌ی کودکی می‌تواند روی روابط فعلی شما تاثیر بگذارد، نگاه شما به اتفاق‌های گذشته را به چالش بکشد و باعث شود که در مسائل مختلف زندگی‌تان تجدید نظر کنید. با توجه به اهمیت این موضوع، ما قصد داریم ترفندهایی ارائه کنیم که به شما کمک می‌کنند، راحت‌تر با تروماهای کودکی‌تان کنار بیایید.

۱. چگونه با آسیب‌های دوره‌ی کودکی کنار بیاییم؟ آن‌چه رخ داده را بپذیرید.

یکی از مهم‌ترین مرحله‌های درمان آسیب‌های دوران کودکی پذیرش است. شاید بپرسید پذیرش چه چیزی؟ باید بگوییم: پذیرش این موضوع که افراد خاصی، مهم‌تر از همه پدر و مادر، ممکن است عمدا یا ناخواسته در تامین نیازهای شما یا محافظت از شما در برابر موقعیت‌های بد ناکام بوده باشند. این کار شاید به حرف ساده باشد، ولی در عمل بسیار سخت است. به خاطر اینکه ممکن است با پذیرش اشتباه مهم‌ترین مراقبان زندگی‌تان، احساس گناه کنید.

برای ساده‌تر شدن پذیرش این مسئله، می‌توانید تجربه‌های خوب و بد کودکی‌تان را کنار هم بگذارید. یعنی قبول کنید که در کنار اتفاقات شاد دوران کودکی، مسائلی هم وجود داشته که باعث زخمی شدن روح و روان‌تان شده. وقتی بتوانید خوب و بد را در کنار هم قرار دهید، راحت‌تر می‌توانید تروماها را بپذیرید.

۲. تاثیرگذاری آسیب را بپذیرید.

مرحله‌ی بعد درمان آسیب‌های کودکی، پذیرش این مسئله است که این تروماها روی زندگی فعلی شما، کم یا زیاد، تاثیر گذاشته‌اند. آسیب‌های دوران کودکی می‌تواند بر سلامت جسمی و توانایی شما برای حفظ روابط سالم و مدیریت احساسات تاثیر بگذارد. علاوه بر این، ترومای دوران کودکی منبع اولیه یا محرک مشکلات سلامت روان مانند اضطراب و افسردگی است. از طرف دیگر، آسیب‌های دوره‌ی کودکی می‌تواند به طور قابل توجهی روی اعتماد کردن شما به دیگران و ارزش‌های تعیین‌شده‌ی زندگی‌تان اثر بگذارد. اگر به دنبال درمان تروماهای کودکی‌تان هستید، باید تاثیر آن‌ها روی جنبه‌های مختلف زندگی فعلی‌تان را بپذیرید.

۳. درخواست کمک کنید.

غلبه بر آسیب‌های دوران کودکی یکی از سخت‌ترین کارهایی است که یک فرد در تمام زندگی‌‌اش انجام می‌دهد. اگرچه تروما ممکن است باعث بیش از حد مستقل شدن فرد بشود، ولی ما باید قبول کنیم که در بسیاری از مواقع به تنهایی از پس آن بر نمی‌آییم. بنابراین، برای درمان آسیب‌های دوره‌ی کودکی‌تان از دیگران، به خصوص افراد مورد اعتماد زندگی‌تان و متخصصان ماهر، کمک بگیرید. این کار روند پروسه‌ی درمان را بسیار سریع‌تر می‌کند.

۴. محرک‌های ترومای خود را پیدا کنید.

بعضی موقعیت‌ها، اتفاقات، افراد و یا حتی ارتباط‌هایی خاص می‌توانند شما را به یاد تجربیات آسیب‌زای گذشته بیاندازد. گاهی اوقات، بدون اینکه حتی خودتان متوجه شوید، این محرک‌ها واکنش‌های عاطفی یا فیزیکی بسیار شدیدی را ایجاد می‌کنند. یکی از موثرترین راه‌ها برای مقابله با این شرایط، آگاه شدن از این محرک‌هاست. وقتی بدانید چه مسائلی تاثیرات روحی و روانی تروماهایتان را بیشتر می‌کند، راحت‌تر می‌توانید شرایط را مدیریت کنید.

۵. چگونه با آسیب‌های دوره‌ی کودکی کنار بیاییم؟ زندگی در لحظه را تمرین کنید.

سعی کنید با مدیتیشن و تکنیک‌های ذهنی مختلف، با بدن و احساسات خود ارتباط برقرار کنید. این کار برای بهبود آسیب‌های دوران کودکی مهم است. تروما در بسیاری از شرایط باعث گسستگی احساسات و واکنش‌های فیزیکی بدن می‌شود. مدیتیشن، نفس عمیق کشیدن، یوگا و … به شما کمک می‌کند به لحظه‌ی حال برگردید و احساس امنیت ‌کنید. از طرف دیگر اضطراب‌تان هم به طرز چشمگیری کاهش پیدا می‌کند.

۶. از افراد سمی فاصله بگیرید.

شناخت رفتارهای سمی، مثل دستکاری و سوء استفاده‌ی عاطفی، انتقاد مداوم، سرکوفت، سرزنش، نگاه از بالا به پایین، عدم صداقت و … . این‌ها فقط چندتا از نشانه‌های یک ارتباط سمی هستند. اگر چنین نشانه‌هایی دیدید، در اولین قدم باید بین ارتباط خودتان و آن فرد را به شدت محدود کنید. مرزکشی روابط با این افراد باعث بهبود شرایط عاطفی و ثبات شما می‌شود.

۷. استرس روزانه خود را کاهش دهید.

ترومای دوران کودکی اغلب باعث هوشیاری بیش از حد می‌شود، که بدن شما را نسبت به تهدیدات بالقوه هوشیار و حساس می‌کنند. این مسئله باعث به وجود آمدن استرس روزمره می‌شود. سعی کنید با مدیتیشن، انجام تمرینات تمرکز، یوگا و تنفس عمیق سطح کلی استرس خود را پایین بیاورید. این کاهش استرس، شرایط عاطفی شما را باثبات می‌کند و انعطاف‌پذیری‌تان را بالا می‌برد.

۸. به سلامت جسمانی‌تان توجه داشته باشید.

ترومای دوران کودکی می‌تواند از طریق استرس مزمن و مکانیسم‌های ناسالم مقابله‌ای مثل مصرف مواد مخدر یا نادیده گرفتن نیازهای بهداشتی بر سلامت جسمانی افراد تاثیر بگذارد. یکی از مهم‌ترین کارهایی که می‌توانید برای بهبود آسیب‌های کودکی انجام دهید، توجه به سلامت جسمانی‌تان در بزرگسالی است. این کار باعث تنظیم شرایط عاطفی و احساسی شما هم می‌شود. ورزش منظم، تغذیه‌ی مناسب و متعادل، بهداشت، خواب خوب، انعطاف پذیری و … همه و همه برای سلامت جسمانی شما مفید است.

۹. کارهایی را انجام دهید که باعث شادی شما می‌شود.

انجام دادن کارهایی که به آن‌ها علاقه دارید، می‌تواند اثرات منفی آسیب‌های دوران کودکی شما را جبران کند. درگیر شدن در سرگرمی‌ها، کار‌های خلاقانه یا فعالیت‌های اجتماعی انگیزه و انعطاف‌پذیری شما را به طرز چشمگیری بالا می‌برد و باعث می‌شود با اطرافیان بیشتر ارتباط برقرار کنید.

قسمتی از کتاب صوتی «دوباره برای خودت پدر و مادری کن» را بشنویم:

برای دانلود کتاب صوتی «دوباره برای خودت پدر و مادری کن» روی تصویر زیر کلیک کنید!

دیدگاه‌ها 0

سبد خرید