نکاتی برای رفع بحران مالی
یکی از سختترین و چالشبرانگیزترین اتفاقها برای هر کسب و کاری، گرفتاری در بحران مالی است. صاحبان کسب و کارها در این اوضاع بسیار نگران، مضطرب و ناپایدار میشوند. اما چه بخواهیم و چه نخواهیم، این اتفاقی است که ممکن است برای همه بیفتد. ما در ادامهی مطلب قصد داریم نکاتی برای رفع بحران مالی را با شما در میان بگذاریم.
۱. برای رفع بحران مالی سناریوهای جدید بنویسید.
یکی از مهمترین کارهایی که یک کسب و کار میتواند در دل بحرانهای مالی انجام دهد این است که سناریوهای مختلفی داشته باشد و بتواند شرایط مختلف از بدترین حالت گرفته تا بهترین حالت را لحاظ کند.
این کار به مجموعهی شما کمک میکند تا هم در مورد نحوهی رویارویی با بحرانهای مالی برنامه داشته باشید و هم بتوانید روشهای مختلف برای خارج شدن از آن را بررسی کنید و تصمیم درستی بگیرید.
۲. راههای ارتباط را باز نگه دارید.
مواجه شدن با بحرانهای مالی برای همهی کسب و کارها، به خصوص صاحبان مشاغل کوچک سخت است. اما قدم مفیدی که میتوانید بردارید این است که راههای ارتباطی خود را باز نگه دارید.
شما در این شرایط میتوانید با مشتریان و حتی سهامداران مجموعهتان ارتباط بگیرید و مشکل را برای آنها توضیح دهید. از آنجایی که حل شدن بحران مالی کسب و کار شما به نفع این افراد هم هست، آنها ترفندهای خوبی را ارائه میکنند تا از این چالش موفق بیرون بیایید.
۳. محصولات و خدمات خود را دوباره بررسی کنید.
یکی از کارهایی که میتوانید انجام دهید این است که لیست محصولات و خدماتی که مجموعهتان ارائه میدهد، بررسی کنید. آیا اقلامی وجود دارد که هزینهی تمام شده و سود آن با هم سر به سر باشند؟ یا محصول غیر استراتژیکی دارید که ارائه دادن آن به شما ضرر میزند؟ اگر چنین مواردی پیدا کردید، حتما آنها را حذف کنید.
این کار باعث صرفهجویی در هزینههای شما میشود و به کمک آن میتوانید کمی راحتتر از طوفان بحران مالی عبور کنید.
۴. انعطافپذیر باشید.
چابکی و انعظافپذیری بالا در شرایط بحران مالی اهمیت بسیار بالایی دارد. کسب و کارهایی که در زمان بحران مالی منعطف باشند و بتوانند برنامههای جبرانی را به خوبی و با سرعت قابل قبولی پیش ببرند، خیلی راحتتر با این چالش مقابله میکنند و به شرایط عادی و پایدار برمیگردند.
۵. آیندهنگر باشید.
اگر کسب و کار شما در حال تجربهی یک بحران یا رکود مالی است، بهتر است نگاهی آیندهنگر و رو به جلو داشته باشید. در اولین فرصت و با آرامش، تمام منابع مالی و همچنین هزینههای جاریتان را بررسی کنید. مدت زمانی را که میتوانید با استفاده از پس انداز اضطراری و وامهای اعتباری ادامه دهید، مشخص کنید. سپس مخارج غیرضروری را بررسی کنید و ببینید چطور میتوانید آن را به طور موقت کاهش دهید.
۶. برای رفع بحران مالی یک صندوق اضطراری ایجاد کنید.
یک نکتهی بسیار مهم برای دوام آوردن در بحرانهای مالی، داشتن صندوق اضطراری است. رعایت این کار هم در امور مالی شخصی و هم در امور کسب و کار به شما کمک میکند.
سعی کنید قبل از اینکه گرفتار بحرانهای مالی شوید، این عادت را برای خودتان ایجاد کنید که بخشی از درآمد یا سود خود را به طور منظم کنار بگذارید و آن را در یک حساب جداگانه که به طور خاص برای موارد اضطراری تعیین شده، واریز کنید. داشتن چنین حسابی به شما کمک میکند تا هزینههای غیرمنتظره و یا سایر شرایط پیش بینی نشده را مدیریت کنید.
۷. مخارج غیر ضروری را کاهش دهید.
یکی از اشتباههایی که صاحبان کسب و کارها انجام میدهند این است که در شرایط بحرانی تمام هزینههای خود را یک دفعه و به مقدار بسیار زیادی کاهش میدهند. این کار میتواند عواقب خطرناک و یا حتی جبران ناپذیری داشته باشد، چرا که باعث میشود بازدهی مطلوب شما تا حد بسیار زیادی پایین بیاید. بنابراین بهتر است به هزینههای مجموعهتان به صورت استراتژیک و غیر استراتژیک نگاه کنید.
مخارج استراتژیک هر آن چیزی است که میتواند سود فوری و یا تقریبا فوری ایجاد کند. شما باید نهایت سعیتان را بکنید که حتی در شرایط سخت هم مخارج استراتژیکتان را زیاد کاهش ندهید و به آن شوک وارد نکنید. بهترین کاری که در این شرایط میتوانید انجام دهید این است که مخارج غیرضروریتان را کاهش دهید و با این صرفهجویی اوضاع کسب و کارتان را کمی روبهراه کنید.
با هم برشی از کتاب صوتی «اول سود» را بشنویم:
برای دانلود کتاب صوتی «اول سود» روی تصویر زیر کلیک کنید:
دیدگاهها 0