عادتهای موثر برای موفق شدن
اگر از صاحبان کسب و کارهای موفق بپرسید که راز موفقیتشان چیست، بیشتر آنها به شما خواهند گفت: عادتها. عادات درست و مفید شما را در مسیر شغلی و زندگیتان جلو میبرند و باعث پیشرفتتان میشوند، ولی عادتهای بد میتوانند مانع از موفقیت شما شوند. هر چه عادات خوب و مفید بیشتری را در برنامهی روزانه خود بگنجانید، احتمال موفقیت و دستیابی به اهدافتان بیشتر خواهد شد. با توجه به اهمیت این مسئله، ما در ادامهی مطلب عادتهای موثر برای موفق شدن در مسیر شغلی و زندگی را مطرح میکنیم.
۱. عادتهای موثر برای موفق شدن: تعیین اهداف
هر کسی که میخواهد در زندگی شخصی و کاریاش به موفقیت برسد، باید برای ادامهی مسیرش عادتهای موثر برای موفق شدن تعیین کند. نکتهی دیگری که باید به آن دقت داشته باشید این است که منظور از تعیین اهداف فقط هدفهای بلندمدت داشتن نیست.
شما باید اهداف کوچک و قابل دستیابی را به صورت روزانه برای خودتان و کسب و کارتان تعیین کنید و سعی کنید حداقل به پنجاه درصد آن عمل کنید. این اهداف کوچک مانند نقاط عطف در راه رسیدن به اهداف بزرگتر عمل میکند.
۲. سختترین کارهایتان را اول صبح انجام دهید.
در ابتدای روز، زمانی که ذهن شما تازه روشن است، بزرگترین، مهمترین و شاید حتی سختترین وظایفتان را انجام دهید. حالا این کار میتواند تماس تلفنی با مدیر، بررسی دوبارهی اسناد کاری و یا هر چیز دیگری باشد.
وقتی این کار را انجام میدهید، برای ادامهی روز انرژی بیشتری خواهید داشت و دائم استرس کارهای سختتان را نخواهید داشت. مارک تواین از این کار به عنوان قورت دادن قورباغه یاد میکند. اگر به دنبال موفقیت در زندگی شخصی و کاریتان هستید، سعی کنید این عادت را در زندگیتان ایجاد کنید.
۳. مسائل مالی را نادیده نگیرید.
بسیاری از افراد ضرورت پس انداز کردن برای آینده را نادیده میگیرند. معمولا بهانهی آنها برای چنین کاری این است که میخواهند در زمان حال زندگی کنند. اما این اصلا توجیه خوبی نیست! اگر به دنبال این هستید که به موفقیتهای بزرگی در زندگی شخصی یا کاریتان برسید، حتما برای خودتان برنامهریزی و بودجهبندی مالی داشته باشید.
اگر صاحب کسب و کاری هستید، هر هفته زمانی را برای تجزیه تحلیل شرایط مالی مجموعهتان صرف کنید. با این کار شما متوجه میشوید که میتوانید در چه زمینههایی صرفهجویی کنید، چه خرجهای اضافیای دارید و چطور بهتر مدیریت مالی کنید.
۴. عادتهای موثر برای موفق شدن: سوال پرسیدن
برای رشد و پیشرفت در زندگی کاری و شخصی باید از دیگران سوال پرسید و از تجربیاتشان استفاده کرد، به خاطر اینکه عمر ما محدود است و نمیتوانیم همه چیز را تجربه کنیم. از طرف دیگر با سوال پرسیدن، شما در معرض دیدگاهها و روشهای جدید تفکر قرار میگیرید. این موضوع به شما کمک میکند موضوعات را از زاویهی جدیدی نگاه کنید.
۵. یادگیری مستمر
یکی از مهمترین نکاتی که باید به آن دقت داشته باشید، به روز نگه داشتن کسب و کارتان است. برای این کار باید دائما در حال یادگیری باشید و خودتان را توسعه بدهید. مهارتهایی را که میتوانید یاد بگیرید، پیدا کنید و به خودتان قول بدهید که هر روز حتی شده به میزان خیلی کم روی آن زمان بگذارید. عادت به یادگیری شرایط کسب و کار شما به طرز چشمگیری بهتر میکند.
۶. درخواست کمک در زمانی که به آن نیاز دارید.
هیچ انسان بی عیب و نقصی وجود ندارد و هیچکس کامل نیست. یکی از چیزهایی که موفقترین کارآفرینان جهان را از دیگران متمایز میکند نداشتن غرور بیجا و توانایی آنها در سوال پرسیدن است. شاید این مثل قدیمی را شنیده باشید که ندانستن عیب نیست، نپرسیدن عیب است. سعی کنید این جمله را سرلوحهی کارتان قرار دهید. سوال کردن نه تنها بد نیست، بلکه خیلی هم به بالا رفتن سطح آگاهی شما کمک میکند.
از طرف دیگر این عادت باعث ایجاد اعتماد در کارکنان و همکاران شما میشود، به خاطر اینکه نشان میدهد شما پذیرای نظرات و بازخوردهای جدید هستید.
۷. هر روز تحرک بدنی داشته باشید.
ورزش روزانه کلید طول عمر و یکی از سالمترین و مفیدترین عاداتی است که میتوانید در زندگیتان ایجاد کنید. البته منظورمان این نیست که با ورزشهای سنگین و پرفشار شروع کنید. در گام اول فعالیتهایی که باعث افزایش ضربان قلب، تقویت قدرت بدنی و افزایش اندورفینهای بهبود دهندهی خلق و خو میشود، کافی است.
شما میتوانید عادت ورزش کردن را با پیادهروی در زندگیتان بگنجانید. روزی شش تا هفت هزار قدم برای شروع کار هدف خوبی است. با این کار نه تنها از نظر جسمی احساس بهتری خواهید داشت، بلکه اوضاع سلامت روان و انگیزهتان به طرز چشمگیری بهبود مییابد.
۸. مرتب نگه داشتن کارها
وقتی که زندگی ما بهم ریختهست و در شرایط نابسامانی قرار دارد، خیلی سخت میتوانیم روی اهداف و برنامههایمان تمرکز کنیم. در سالهای اخیر مقالههای زیادی در ژورنالهای معتبر علمی منتشر شدهاند که نشان میدهد به هم ریختگی و نامرتبی باعث از دست بین رفتن تمرکز میشود. بنابراین بهتر است به نظم و ترتیب کارهایتان اهمیت بدهید. این کار را با مرتب کردن اتاق، کمد لباس، کشوی وسایل و … شروع کنید. این کار را تبدیل به عادت کنید تا تاثیرش را در زندگیتان ببینید.
۹. مقابله کردن با ترسها
ترس شما را از لذت بردن از لحظهی حال باز میدارد. اگر دنبال این هستید تا به اهدافتان دست پیدا کنید، باید با ترسهایتان مقابله کنید و در دل آنها بروید. برای این کار سعی کنید از منطقهی امنتان خارج شوید و هر روز کاری را انجام دهید که از آن میترسیدید یا از انجام دادنش طفره میرفتید، به طور مثال تلفنی صحبت کردن با افراد یا ارائه دادن در جمع تعداد زیادی از همکارانتان.
همچنین میتوانید یک سرگرمی یا فعالیت جدید را امتحان کنید. بعد از مدت نسبتا کوتاهی متوجه تغییرات خودتان میشوید و میبینید کارهایی که زمانی به نظرتان وحشتناک میرسید، چندان هم ترسناک و نشدنی نبودند.
۱۰. با افراد مثبت معاشرت کنید.
شادی مسری است. وقتی دور و اطرافتان را با افراد شاد و سرزنده احاطه کنید، میبینید که اعتماد به نفس، خلاقیت و روحیهتان چقدر بالاتر رفته است. یک مطالعهی علمی در سال ۲۰۰۸ نشان داد که شادی یک فرد به خوشبختی افرادی که با آنها در ارتباط است، بستگی دارد.
۱۱. هر روز کاری را که دوست دارید انجام بدهید.
آیا عاشق نقاشی کردن، قدم زدن در خیابانها، کوهنوردی یا دوچرخه سواری هستید؟ از خودتان بپرسید آخرین باری که این کارها را انجام دادید کی بود. چه چیزی شما را از انجام دادن این کارها باز میدارد. بعضی اوقات ما انقدر غرق کارها و زندگی روزمرهمان میشویم که فراموش میکنیم برای علایق خودمان زمان بگذاریم.
اگر به دنبال زندگی شاد هستید، هر روز یک کاری را که واقعا دوست دارید انجام دهید. این عادت باعث میشود خلق و خو و رفتارتان بهتر شود، بلکه انگیزهی بیشتری برای کارهایتان خواهید داشت.
با هم برشی از کتاب صوتی «چرا مغز عادتها را رها نمیکند؟» را بشنویم:
برای دانلود کتاب صوتی «چرا مغز عادتها را رها نمیکند؟» روی تصویر زیر کلیک کنید!
دیدگاهها 0