راه ورود به ذهن مشتری چیست؟
یکی از مهمترین اهداف هر کسب و کاری این است که چطور باید میزان فروش را بالا برد و مشتریان بیشتری جذب کرد. یکی از لازمههای افزایش فروش این است که شما به عنوان یک کسب و کار در ذهن مشتری برای خودتان جا باز کنید. ما در این مقاله قصد داریم چند ترفند ساده و در عین حال کاربردی معرفی کنیم که به شما راه ورود به ذهن مشتری را نشان میدهد.

۱. اطلاعاتتان را تجزیه و تحلیل کنید.
کسب و کار شما اطلاعات مشتریان زیادی در اختیار دارد. تجزیه و تحلیل دادهها میتواند به شما کمک کند تا رفتارها، خواستهها و جزییات کار آنها را متوجه شوید. به طور مثال یاد میگیرید:
- مشتریان کجا و چه زمانی خرید میکنند؟
- چقدر طول میکشد تا محصول مورد نظرشان را بخرند؟
- در مدت زمان حضورشان چند محصول میخرند؟
- محصولات در چه رنج قیمتی طرفداران بیشتری دارد؟
- مشتریان چقدر از خرید خود احساس رضایت میکنند؟
دانستن این مسائل به شما کمک میکند که در راستای نیازها و خواستههای مشتریان کسب و کارتان را پیش ببرید.
۲. با مسئول فروش محصولات صحبت کنید.
اگر به دنبال افزایش کیفیت کسب و کارتان هستید، با مسئول فروش مجموعهتان دائما در ارتباط باشید. آنها بهتر از هر کس دیگری میتوانند دربارهی بازخوردهای مشتریان به شما اطلاعات بدهند. چندتا از مهمترین سوالاتی را که باید از مسئول فروشتان بپرسید در ادامه میخوانید:
- مشتریان چه انتظاراتی داشتند؟
- آنها بیشتر به دنبال چه کالاهایی بودند؟
- آیا آنها از موضوعی ناراضی بودند؟ چرا؟
- نظرشان نسبت به کیفیت و قیمت محصولات و خدمات چه بود؟
پاسخ این سوالها به شما کمک میکند تا بدانید نقاط ضعف و قوت کسب و کارتان چیست و چطور باید آن را گسترش بدهید.

۳. برای کشف نیازهای عمیقتر، نوآوری کنید.
مشتریان فقط چیزی را میخواهند که میدانند میتوانند آن را به دست بیاورند. یکی از مهمترین مسائلی که به کسب و کار شما کمک میکند وارد ذهن مشتری شوید این است که خلاق باشید و نوآوری کنید.
استیو جابز، کارآفرین، مخترع، بنیانگذار و مدیر ارشد اجرایی شرکت اپل برای پاسخ دادن به میل و اشتیاق عمیقی که پشت خواستههای مشتریهایش بود، دست به خلاقیت و نوآوری زد. مشتریانش تا زمانی که آیفون را ندیدند نمیدانستند که آیفون میخواهند. دیدن پاسخ مشتری به نوآوریهای شرکت شما، خواستههای پنهان آنها را آشکار میکند و به شما درک کاملتری میدهد.
۴. راه ورود به ذهن مشتری چیست؟ شنوندهی خوبی باشید.
مهم نیست که چه نوع کسب و کاری را اداره میکنید، احتمالا به روشهای متفاوتی میتوانید با آنها ارتباط مستقیم برقرار کنید. از رسانههای اجتماعی و رویدادهای زنده گرفته تا ایمیل و پیام. وقتی با آنها صحبت میکنید دقتتان را بالا ببرید؛ چون آنها به شما میگویند که از چه چیزی راضی هستند و با چه بخشی مشکل دارند. توجه کردن به نظرات مشتریان میتواند باعث رشد کسب و کار شما شود.
۵. به زبان مشتری خود صحبت کنید.
سعی کنید طوری که مشتریانتان صحبت میکنند، با آنها حرف بزنید. این کار باعث میشود آنها بیشتر به شما اعتماد کنند، وقتی هم که به شما اعتماد کردند، یعنی جایی برای شما در ذهنشان باز کردهاند.
مثلا اگر اسباب بازی کودک تولید میکنید، طوری از محصولتان صحبت کنید که جامعهی هدف با آن ارتباط برقرار کند؛ برای ارائه و معرفی اسباب بازی کودک لازم نیست آنطور که دربارهی تجهیزات تخصصی پزشکی صحبت میکنید، اطلاعات ارائه کنید، به خاطر اینکه جامعهی هدف این دو محصول با هم متفاوت است.
۶. به اینترنت و شبکههای اجتماعی توجه ویژهای داشته باشید.
اینترنت و شبکههای اجتماعی تبدیل به بخش جدا نشدنی از زندگی ما شده است. این یکی از مهمترین نکاتی است که شما به عنوان یک صاحب کسب و کار باید به آن دقت کنید. حتما سایت داشته باشید و با توجه به حوزهای که در آن فعالیت میکنید در شبکههای اجتماعی حضور پررنگ و فعالی داشته باشید.
آنها ویترین مجازی مجموعهی شما هستند. از طرف دیگر حتما به نکات و نظراتی که افراد در شبکههای اجتماعی دربارهی کسب و کار شما میگویند، دقت کنید. اگر مجموعهی بزرگی دارید، هشتگها با اسم مجموعهتان را دنبال کنید تا از نظر افراد باخبر شوید. اگر هم مجموعهی کوچک و متوسطی دارید، با دقت نظرات سایت و شبکههای اجتماعیتان بخوانید و سعی کنید از آنها استفاده کنید.

۷. راه ورود به ذهن مشتری چیست؟ از مشتریان خود نظرسنجی کنید.
نظرسنجی کردن از مشتریان کار بسیار مفید و بااهمیتی است. با دانستن دیدگاهها و نگرش افرادی که از محصولات و خدمات استفاده میکنند، صاحبان کسب و کار میتوانند نقاط قوتشان را حفظ کنند و رشد بدهند و از طرف دیگر نقاط ضعفشان را هم پیدا و کمتر کنند. از طرف دیگر این کار باعث میشود مشتریان حس کنند نظرشان برای شما مهم است، این حس مهم بودن، شما را در ذهن آنها ماندگار میکند.
در پایان برشی از کتاب صوتی «داستانهای ۲ دقیقهای برای بازاریابی» را بشنویم:
برای دانلود کتاب صوتی «داستانهای ۲ دقیقهای برای بازاریابی» روی تصویر زیر کلیک کنید:
دیدگاهها 0