چگونه کسب و کارمان را توسعه بدهیم؟
صاحب یک کسب و کار بودن وظیفهای سخت و گاهی اوقات بسیار پردردسر است. بنابراین شما باید ترفندهایی را یاد بگیرید که کارتان را ساده کند. البته منظور از ساده کردن این نیست که اهمیت کمتری به کار بدهیم، بلکه قصدمان این است که راهکارهایی را ارائه کنیم تا بهرهوری را بالا ببریم و در نتیجه شما بتوانید بهتر مجموعهتان را مدیریت کنید. در این مطلب نکاتی گفته میشود که با استفاده از آنها میتوانید کسب و کارتان را توسعه بدهید!
۱. چگونه کسب و کارمان را توسعه بدهیم؟ یک استراتژی چندوجهی داشته باشید.
با ظهور اینترنت و فراگیر شدن شبکههای اجتماعی، دیگر نمیتوانیم انتظار داشته باشیم ترفندهایی که قبلا استفاده میشدند، همچنان کارایی داشته باشند. اگر به دنبال پیشرفت و توسعهی کسب و کارتان هستید، باید نگاهی چند وجهی داشته باشید و از هر موقعیت و فرصتی استفاده کنید. در واقع باید شکارچی فرصتها باشید.
نکتهی دیگری که باید به آن توجه داشته باشید، این است که تعصب بیجا روی روشهای قبلیتان نداشته باشید، حتی اگر آن راهکارها بسیار موفقیت آمیز بودهاند. قطعا شما هم میخواهید که در این بازار رقابتی موفق شوید، بنابراین باید ذهنیتتان را بهروز کنید و نگاهی چندوجهی به مسائل داشته باشید. اگر قبلا فقط با تماسهای تلفنی و پخش بروشور کسب و کارتان را تبلیغ میکردید، امروز باید از ظرفیتهای شبکههای اجتماعی هم استفاده کنید.
۲. از رویکرد ۶۰/۲۰/۲۰ استفاده کنید.
یکی از اشتباهات بزرگی که بسیاری از صاحبان کسب و کار انجام میدهند، این است که 100 درصد زمان و توانشان را روی انجام دادن وظایف اصلی میگذارند. شاید به نظر عجیب برسد، ولی این کار یکی از بدترین کارهاییاست که میتوانید در حق خودتان و کسب و کارتان انجام دهید، به خاطر اینکه هم باعث فرسودگی شغلی خودتان و هم بیبرنامگی کسب و کارتان میشود.
شما باید از رویکرد ۶۰/۲۰/۲۰ استفاده کنید. با این استراتژی، ۶۰ درصد از زمان خود را صرف انجام دادن وظایف اصلی کسب و کارتان میکنید، ۲۰ درصد زمان و انرژیتان را برای برنامهریزی کردن میگذارید و ۲۰ درصد زمان و توان باقیمانده را هم به طراحی استراتژی اختصاص میدهید. این ترفند باعث میشود شما همیشه از رقبایتان چند قدم جلوتر، بسیار هدفمندتر و پرانرژیتر باشید.
۳. رقبای خود را دنبال کنید.
یکی از کارهایی که به شما کمک میکند فضای کسب و کارتان را بهبود ببخشید، نگاهی جدید داشته باشید و به با فکری بازتر سراغ حل مسئله بروید، دقت و بررسی عمیق شرایط کاری رقبایتان است. با این کار ایدههای جدیدی به ذهنتان میرسد. از طرف دیگر میتوانید اشتباهات آنها را پیدا کنید و سعی کنید در فضای کاری خودتان این خطاها را انجام ندهید.
۴. از اهمیت اعداد غافل نشوید.
اعداد با ما حرف میزنند. شما به عنوان یک کارآفرین و یا صاحب کسب و کار باید به اعداد دقت کنید. البته هیچکس از شما انتظار ندارد که یک نابغه مالی باشید، ولی اگر در جریان درآمد، هزینهها و سود مجموعهتان نباشید، با مشکلات بزرگی مواجه میشوید.
اگر خودتان از اعداد، حسابداری و امور مالی سر در نمیآورید، حتما و در اولین فرصت یک فرد کارشناس و ماهر را استخدام کنید که شرایط اقتصادی و تجاری کسب و کارتان را بررسی کند.
۵. تجهیزات مجموعهتان را ارتقا دهید.
وسایل، امکانات و تجهیزات این امکان را به شما میدهند که با سرعت بیشتر و کیفیت بالاتری کارهایتان را انجام دهید. بسیاری از شرکتها، در ابتدا توان مالی خرید ابزار و تجهیزات به روز و حرفهای را ندارند. این مسئله کاملا طبیعی است، ولی مشکل از آنجا شروع میشود که آنها تا زمانی که مجبور نشوند، چیز جدیدی نمیخرند و با همان تجهیزات کند و قدیمی به کارشان ادامه میدهند.
وقتی به موقع تجهیزات خود را ارتقا ندهید، کیفیت و سرعت کارتان به طرز چشمگیری کاهش پیدا میکند. به مرور و با کند شدن و خرابیهای این سیستمها، شما خیلی از رقبایتان عقب میافتید و کم کم از گردونهی رقابتها کنار میروید.
نکتهی دیگری که باید به آن توجه کنید، ارتقای فعالانهی تجهیزات مجموعهتان است. به جای اینکه سه بار هزینه کنید، یک بار درست و حسابی هزینه کنید. این کار در کوتاه مدت و دراز مدت تاثیرش را در مجموعهتان نشان میدهد و بهرهوری و کیفیتتان را تا حد بسیار زیادی بالا میبرد.
۶. روی بهرهوری کسب و کارتان سرمایه گذاری کنید.
بهرهوری یک مفهوم گسترده است. اگر به دنبال این هستید که کسب و کارتان موفق شود، باید در تمام بخشهای مجموعهتان به سمت بهرهوری حرکت کنید. شاید برایتان سوال پیش بیاید که چطور. در جواب باید بگوییم که خودتان بهتر از هر کسی میدانید، چون هیچکس بیشتر از شما در جریان شرایط کسب و کارتان نیست. با این وجود، چند حوزهی مهم را مطرح میکنیم که توجه کردن به آنها در بالا رفتن بهرهوری کسب و کارتان بسیار موثر است.
- مدیریت در مسیری بهینه
- استخدام تعداد مناسبی از کارمندان خبره و کاربلد
- الکترونیکی کردن کسب و کارتان تا حد ممکن
- برون سپاری استراتژیک
در نهایت هر زمان که فرصتی دارید، از خودتان بپرسید: «چگونه میتوانم کسب و کارم را کارآمدتر کنم؟»
۷. چگونه کسب و کارمان را توسعه بدهیم؟ سعی نکنید همه چیز را به تنهایی پیش ببرید.
کمک نگرفتن از دیگران و تنهایی پیش بردن مسائل کسب و کارها نتایج بسیار بد و فاجعهباری برای مجموعهی شما خواهد داشت. سعی کنید افراد امین و قابل اعتمادی را در اطرافتان داشته باشید و در موضوعات مختلف نظر آنها را بپرسید.
مشورت و تبادل نظر تاثیرات مثبتی روی کار شما خواهد داشت. ضمنا به این نکته دقت کنید که چند فکر و ایده همیشه از یک نظر بهتر و کارآمدتر است.
بیایید با هم برشی از کتاب صوتی «ساخت برند ماندگار در هر کسب و کار» را بشنویم:
برای دانلود کتاب صوتی «ساخت برند ماندگار در هر کسب و کار» روی تصویر زیر کلیک کنید:
دیدگاهها 0