ترفندهایی کاربردی برای بهبود مهارت ارتباط برقرار کردن با دیگران

انسان موجودی اجتماعی است و به دنبال ارتباط برقرار کردن است. اما گاهی اوقات این کار خیلی هم ساده نیست و به مهارت‌های خاص خودش نیاز دارد. با توجه به اهمیت این موضوع قصد داریم ترفندهایی را ارائه کنیم که به شما کمک می‌کند راحت‌تر با دیگران ارتباط برقرار کنید و نکاتی را برای بهبود مهارت ارتباط برقرار کردن با دیگران یاد بگیرید.

۱. برای بهبود مهارت ارتباط برقرار کردن با دیگران، خوب گوش کنید.

یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که به شما کمک می‌کند تا بتوانید بهتر با دیگران ارتباط برقرار کنید، خوب گوش دادن به حرف‌های طرف مقابل است. مردم به دنبال ارتباط برقرار کردن با افرادی هستند که خوب حرف‌هایشان را می‌شنوند.

به جای اینکه از قبل در ذهن‌تان جواب‌ها را آماده کنید، به حرف طرف مقابل به دقت گوش بدهید. اگر موضوعی برای شما مفهوم نبود، از او بخواهید برایتان توضیح بدهد. نکته‌ی دیگری که باید به آن توجه کنید این است که در یک لحظه چند کار را انجام ندهید. اگر دارید با کسی تلفنی صحبت می‌کنید، جواب پیام یا ایمیل فرد دیگری را ندهید. نه تنها این کار تمرکز خودتان را پایین می‌آورد، بلکه طرف مقابل هم حس می‌کند که تمام توجه‌تان به او نیست.

۲. زبان بدن مهم است.

چه در جلسات آنلاین و چه در دیدارهای حضوری باید به زبان بدن‌تان دقت کنید. البته برای بهبود مهارت گفتگو با دیگران لازم نیست که حتما متخصص زبان بدن باشید، بلکه کافی است به نکات اصلی دقت کنید؛

مثلا ارتباط چشمی‌تان را با دیگران حفظ کنید. ارتباط چشمی یکی از مهم‌ترین مسائلی است که باید به آن دقت کنید. البته این ارتباط باید کاملا متعادل باشد، نه آن قدر زیاد باشد که طرف مقابل معذب شود و نه آنقدر کم که مخاطبتان حس کند که به او توجه ندارید.

۳. قبل از صحبت کردن کلمات‌تان را مزه مزه کنید.

کلمه‌ها بار دارند و شما نباید آن‌ها را با بی‌دقتی استفاده کنید. قبل از اینکه حرف‌تان را بگویید، چند بار کلمات و جمله‌بندی‌تان را بررسی کنید تا مطمئن شوید کلمات‌تان پیام مورد نظر شما را منتقل می‌کنند.

البته باید تاکید کنیم که وسواس بیش از حد به خرج ندهید، چون حساسیت زیادی باعث می‌شود که نتوانید راحت حرف‌تان را بزنید و به مرور کم‌حرف‌تر و گوشه‌گیرتر می‌شوید. ضمنا قبل از حرف زدن کمی مکث کنید و فکرشده جواب بدهید، نه اینکه اولین چیزی را که به ذهن‌تان رسید، بیان کنید. کمی وقت بگذارید و به آنچه می‌گویید و نحوه بیان‌تان دقت کنید.

۴. مفید و مختصر صحبت کنید.

بعضی از افراد فکر می‌کنند که بیش از حد حرف زدن باعث می‌شود که گفتگو جذاب‌تر و ادامه‌دارتر باشد، ولی باید بگوییم که اصلا اینطور نیست. تلاش کنید که مفید و مختصر حرف بزنید. این کار باعث می‌شود کیفیت گفتگوهایتان بالاتر برود، علاوه بر این به طرف مقابل‌تان اجازه می‌دهید که او هم زمان کافی برای صحبت کردن داشته باشد و مکالمه خیلی یک‌طرفه پیش نرود.

در ضمن، باید بگوییم که این مسئله فقط برای مکالمات شفاهی نیست، شما باید در مکاتبات‌تان با دیگران هم به این موضوع دقت کنید و با اطلاعات زیادی و گاهی اوقات بی فایده زمان طرف مقابل‌تان را نگیرید.

۵. برای بهبود مهارت ارتباط برقرار کردن با دیگران، به طرف مقابل‌تان احترام بگذارید.

احترام و حفظ شخصیت طرف مقابل یکی از مهم‌ترین نکاتی است که باید در هر مکالمه‌ای به آن دقت کنید. علاوه بر این سعی کنید که هیچ وقت از بالا به پایین با طرف مقابل‌تان حرف نزنید. این کار حس خیلی بدی در مخاطب‌تان به وجود می‌آورد و باعث می‌شود علاقه‌ای به ادامه دادن گفتگو نداشته باشد.

۶. مثبت‌نگر باشید و لبخند بزنید.

سعی کنید در گفتگوهایتان خوش‌رو و خندان باشید، لبخند نه تنها حس خوبی را در خودتان به وجود می‌آورد، بلکه باعث می‌شود طرف مقابل هم از صحبت کردن با شما حس خوبی بگیرد. از طرف دیگر در گفتگوهای تلفنی هم سعی کنید با لبخند و با نگرش مثبت جواب طرف مقابل‌تان را بدهید، بیشتر اوقات این حس به او منتقل می‌شود و کیفیت گفتگوهایتان را بالا می‌برد.

در پایان قسمتی از کتاب صوتی «چطور بدون ترس با هر کسی ارتباط برقرار کنیم و دوست بشیم؟» را بشنویم:

برای دانلود کتاب صوتی «چطور بدون ترس با هر کسی ارتباط برقرار کنیم و دوست بشیم؟» روی تصویر زیر کلیک کنید:

دیدگاه‌ها 0

سبد خرید