چگونه خود واقعی و حقیقت زندگی‌مان را بپذیریم؟

شاید به نظر برسد که پذیرش خود واقعی و حقیقت زندگی کار بسیار آسانی است. اما بسیاری از مردم نسبت به زندگی‌شان نگاهی خیالی و غیر واقعی دارند. دیدگاه آن‌ها ناشی از پشیمانی، ناامیدی، انکار یا فقط انتظار برای چیزهای بهتر؛ مثل فارغ‌التحصیلی، ترفیع شغلی، بزرگ شدن بچه‌‌ها، بازنشستگی یا هر چیز دیگری است.

وقتی انسان‌ها فقط به دیدگاه خودشان فکر کنند و با واقعیت ارتباط نداشته باشند، نمی‌توانند خود واقعی‌شان را بپذیرند.

یکی از مهم‌ترین توصیه‌هایی که کتاب‌های خودیاری، انسان‌های موفق و … دارند این است که نسخه‌ی خیالی زندگی‌تان را رها کنید و یاد بگیرید که خود واقعی و حقیقت زندگی‌تان را بپذیرید.

حتی اگر وضعیت شما بسیار بد و وحشتناک است، اولین گام برای بهبود آن این است که آن را همانطور که هست، بپذیرید. اما این حرف در گفتار ساده است و اجرایی کردن آن بسیار دشوار است.

در ادامه‌ی مطلب قصد داریم ۱۰ راه را برای کنار آمدن و پذیرفتن واقعیت؛ به خصوص واقعیت‌هایی که آن‌ها را دوست نداریم و درصدد تغییرشان هستیم، مطرح کنیم.

—————————————————————

۱. خودتان را همانطور که هستید، بپذیرید.

پذیرش، توانایی ارزشمند دانستن بی قیدوشرط تمام جنبه‌های شخصیت‌مان است. این جمله به چه معناست؟ یعنی اینکه ما هم ویژگی‌های خوب و هم ویژگی‌هایی را که نیاز به بهتر شدن دارند، می‌پذیریم. برای بسیاری از انسان‌ها، پذیرش خود واقعی، سخت است.

ما همیشه دوست داریم از خودمان انتقاد کنیم، اما باید یاد بگیریم که خود و زندگی‌ واقعی‌مان را بپذیریم.

—————————————————————

۲. واقعیت را بپذیرید.

گاهی اوقات رویارویی با واقعیت کار ساده‌ای نیست، اما پذیرش موقعیت فعلی می‌تواند به شما کمک کند تا در زمان حال شادتر باشید و آینده‌ای بهتر برای خودتان بسازید.

درک، پذیرش و کار کردن طبق واقعیت امکان‌پذیر است، فقط احتیاج به تمرین دارد. پذیرش واقعیت به شما کمک می‌کند تا رویاهای خود را عاقلانه انتخاب کنید و سریع‌تر و ساده‌تر به آن‌ها برسید.

۳. با خودتان روراست باشید.

انکار و نادیده گرفتن وضعیت و موقعیت فعلی، به خصوص اگر موقعیت بدی باشد، چیزی را تغییر نمی‌دهد. باید توانایی پذیرش موقعیت‌های متفاوت را داشته باشیم؛

چرا که مقابله با موقعیت‌ها و موضوعات بد راهی برای رسیدن به موقعیت‌های خوب است. اما این کار نیاز دارد به تمرین، تمرین و تمرین!

—————————————————————

۴. اشتباهات خود را قبول کنید.

این نکته را به یاد داشته باشید که تا زمانی که اعتراف نکنید مشکلی وجود دارد، نمی‌توانید چیزی را اصلاح کنید. سعی کنید اشتباهات خود را نه به‌ عنوان شکست، بلکه به‌ عنوان فرصت‌‌های یادگیری در نظر بگیرید.

شما تنها کسی هستید که می‌توانید واقعیت خود و زندگی‌تان را کنترل کنید و آن را تغییر دهید. بنابراین تصمیم بگیرید چه چیزی برای شما مهم است و ذهن خود را معطوف به آن کنید.

—————————————————————

۵. مسئولیت تمام نتایج‌تان را برعهده بگیرید.

مسئولیت تمام کارهایتان را بر عهده بگیرید و با دقت نقاط قوت و ضعف‌تان را تحت نظر داشته باشید. نقاط مثبت را پررنگ کنید و با تلاش مستمر نقاط منفی‌تان را کمرنگ و به مرور آن‌ها را از بین ببرید.

پذیرفتن تمام نتایج می‌تواند به شما کمک کند تا دفعه‌ی بعد بهتر عمل کنید.

از شکست‌ها درس بگیرید و آن‌ها را به عنوان پلی برای رسیدن به پیروزی ببینید.

۶. اجازه ندهید ترس مانع شما شود.

اجازه ندهید ترس‌ها، به خصوص ترس از اینکه دیگران در مورد شما چه فکری می‌کنند، مانع راه شما شوند. شما باید کارها را به روش‌های منحصر به فردی که فکر می‌کنید بهترین هستند، انجام دهید.

در ادامه در مورد هر بازخوردی که دریافت می‌کنید فکر کنید.

—————————————————————

۷. تعصبات خود را کنار بگذارید.

ذهن خود را درگیر زندگی‌ای نکنید که فکر می‌‌کنید باید آن را می‌داشتید، بلکه تمام تمرکزتان را روی واقعیت زندگی‌تان بگذارید. تعصب می‌تواند شما را نسبت به هر واقعیتی کور کند.

ممکن است سعی کنید آن‌ها را نادیده بگیرید، اما بستن چشم‌ها باعث ناپدید شدن آن‌ها نمی‌شود.

در عوض، یاد بگیرید که آنها را درک کنید و سایه ی تعصب را از روی زندگی تان بردارید.

۸. برای رسیدن به هدف خود برنامه‌ریزی کنید.

هدف خود را به گام‌های کوچک تقسیم کنید که بتوانید آن‌ها را یکی یکی انجام دهید. در این شرایط که در حال تلاش برای دستیابی به اهداف‌تان هستید، اعتماد‌به‌نفس‌تان افزایش چشمگیری پیدا می‌‌کند.

واقعیت زندگی شما زمانی شروع می شود که برنامه‌ای با اهداف مشخص داشته باشید.

—————————————————————

۹. روی شایستگی‌های خود حساب کنید.

برای رویارویی با واقعیت زندگی بهتر است همه‌ی نکات مثبتی را که در وجودتان هست، یادداشت کنید.

فهرستی از نقاط قوت‌تان، چیزهایی که در آن‌ها مهارت دارید، ارزش‌هایی که دارید و دستاوردهایی که به دست آورده‌اید تهیه کنید.

حساب کردن روی شایستگی‌های تان به شما کمک می‌کند تا نقاط قوت خود را درک کنید و نگرش‌تان را نسبت به خودتان بهبود ببخشید.

—————————————————————

کلام پایانی

خود واقعی‌تان را بپذیرید و خودتان باشید. از چالش‌ها دوری نکنید، بلکه وارد مبارزه شوید و خودتان را نشان دهید. مبارزه یک روش زندگی است و ما باید یاد بگیریم که با چالش‌ها مقابله کنیم.

چالش برانگیزترین چیزها می‌تواند بزرگ‌ترین فرصت برای موفقیت باشد. به یاد داشته باشید، اگر اشتباه خود را ترک نکنید هرگز نمی‌توانید موقعیت درست را خلق کنید.

—————————————————————

برشی زیبا از کتاب صوتی «قدرت ضمیر ناخوداگاه» را بشنویم:

برای دانلود کتاب صوتی «قدرت ضمیر ناخوداگاه» روی تصویر زیر کلیک کنید:

دیدگاه‌ها 0

سبد خرید